Zet The NeXt Step
Generaties overbruggen: Wat we kunnen leren van generatie Z? Focus op overeenkomsten!

Generaties overbruggen: Wat we kunnen leren van generatie Z? Focus op overeenkomsten!

Leestijd - 2 minuten

Vanochtend hadden we tezamen met een groep HR-professionals een inspirerend gesprek met 4 ontzettend leuke personen van Generatie Z. Wat mij vooral is bijgebleven, is dat we niet moeten focussen op de verschillen tussen generaties, maar juist op wat we samen willen bereiken. Elkaar echt zien en in gesprek gaan om elkaar goed te begrijpen is essentieel. Het begint met elkaar zien en elkaar gelijkwaardig benaderen.

Eigen verantwoordelijkheid en flexibiliteit

Generatie Z hecht veel waarde aan een cultuur van eigen verantwoordelijkheid, waarbij doelen gehaald worden zonder de restricties van de traditionele 9-tot-5-werkdag. Flexibele werktijden zijn de norm. Deze generatie wil werken in een omgeving met leuke mensen en een aangename sfeer. De purpose van de organisatie – waarom we doen wat we doen en waarvoor – is voor hen cruciaal.

Ontwikkeling en groei

Hoewel werkervaring vaak opgedaan wordt in bijbanen, is de ontwikkeling binnen de organisatie ook van groot belang voor Generatie Z. Ze willen niet alleen een baan, maar een carrière waarin ze kunnen groeien en zichzelf kunnen ontwikkelen.

Overeenkomsten vinden

Om echt een hechte en effectieve samenwerking tussen de verschillende generaties te creëren, is het belangrijk om te focussen op de overeenkomsten zonder te oordelen. Zie en hoor elkaar, en bouw aan een sterke verbinding. Elk individu brengt unieke kwaliteiten en inzichten mee, en door deze te combineren kunnen we als organisaties sterker en succesvoller worden.

Conclusie

Wat ik heb geleerd van het gesprek met Generatie Z, is dat wederzijds respect en begrip de sleutel zijn tot succes. Door flexibel te zijn en te focussen op gezamenlijke doelen, creëren we een werkcultuur waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Dat is de weg naar een duurzame en productieve samenwerking over generaties heen.  Samen bouwen  we aan een toekomst waarin we elkaar versterken en onze gezamenlijke doelen bereiken.

Gelukkige medewerkers zijn de drijvende kracht achter succesvolle organisaties.

 

Deel dit bericht

Auteur
Frouwktje Luis
Telefoonnummer
+31 6 836 984 22
Zet nu The NeXt Step!

Zet nu The NeXt Step!

Wil jij ook gelukkige medewerkers die de drijvende kracht zijn achter jouw organisatie? Of ben jij een professional klaar voor The NeXt Step in je loopbaan of ontwikkeling? We ontmoeten je graag!

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon, mobiel, Whatsapp of via de mail.

Onze keurmerken

© Copyright The NeXt Step Company 2024 Gebouwd door Saam'
Chat openen
1
Goedendag, waarmee kan ik je van dienst zijn?