Zet The NeXt Step
Werkgeluk ontgrendeld: Passie, waarden en de kracht van High Touch

Werkgeluk ontgrendeld: Passie, waarden en de kracht van High Touch

Leestijd - 2 minuten

Het fundament van werkgeluk
Ik zie werkgeluk als iets veelomvattends. Het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om wie je bent en wat je dierbaar is. Vind een baan die niet alleen je skills benut maar ook je waarden en passies weerspiegelt. Zo’n baan motiveert je dagelijks en geeft je een diep gevoel van vervulling.

Visie op werkgeluk
Onderzoek laat zien dat werkgeluk voortkomt uit bevlogenheid, toewijding en energie. Het is cruciaal dat je je vitaal voelt, verbonden met je werk en opgaat in wat je doet. Deze elementen maken dat je niet alleen productief bent, maar ook positief bijdraagt aan de organisatie.

Persoonlijke waarden en carrièrekeuzes
Een baan moet meer zijn dan alleen een inkomen. Het moet aansluiten bij je overtuigingen en doelen. Kies voor een werkomgeving waar jouw waarden gedeeld worden. Zo wordt werk niet alleen voldoening gevend maar ook een bron van trots.

Passies en vaardigheden: Het perfecte huwelijk
Het is essentieel om werk te vinden dat bij je passies past en waar je goed in bent. Als passie en vaardigheid samenkomen, wordt werk een bron van vreugde en blijf je gemotiveerd.

High Touch: De menselijke connectie in werk
De ‘high touch’-benadering in werk is cruciaal. Het zorgt ervoor dat je je gewaardeerd en begrepen voelt. In HR en recruitment betekent dit dat talentselectie niet alleen gaat over skills, maar ook over afstemming met de cultuur en waarden van de organisatie.

Het belang van bevlogenheid en energie
Enthousiasme en betrokkenheid zijn essentieel voor werkgeluk. Ze zorgen ervoor dat je productief bent en positief bijdraagt aan je omgeving en welzijn.

Groeien en bloeien in je carrière
Reflecteer op wat je nodig hebt om in je carrière te groeien en bloeien. Echte tevredenheid komt van kansen voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Een rol die groei stimuleert, is cruciaal voor langdurig werkgeluk.

Conclusie
Werkgeluk is een persoonlijk en dynamisch pad dat verweven is met zelfontdekking en de afstemming van je werk op je diepste waarden. Door ‘high touch’ toe te passen, creëren organisaties een omgeving die groei stimuleert, wat zowel individuen als de organisatie ten goede komt. Het streven naar werkgeluk is dus een persoonlijke én organisatorische verantwoordelijkheid.

Deel dit bericht

Auteur
Frouwktje Luis
Telefoonnummer
+31 6 836 984 22
Zet nu The NeXt Step!

Zet nu The NeXt Step!

Wil jij ook gelukkige medewerkers die de drijvende kracht zijn achter jouw organisatie? Of ben jij een professional klaar voor The NeXt Step in je loopbaan of ontwikkeling? We ontmoeten je graag!

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon, mobiel, Whatsapp of via de mail.

Onze keurmerken

© Copyright The NeXt Step Company 2024 Gebouwd door Saam'
Chat openen
1
Goedendag, waarmee kan ik je van dienst zijn?