Zet The NeXt Step
Zelfkennis in Leiderschap

Zelfkennis in Leiderschap

Leestijd - 2 minuten

Leiderschap in de huidige tijd vraagt om relationeel leiderschap dat zich bewust is van de onbewuste drijfveren achter gedrag. Door aandacht te besteden aan de menselijke natuur en de onbewuste krachten die ons gedrag beïnvloeden, kunnen leiders effectiever worden in het stimuleren hun organisatie. De kwaliteit van je zelfkennis bepaalt de kwaliteit van je leiderschap.

 

Wees Zelfbewust
Ken jezelf. Een leider kent zijn krachten én zwakheden. Duurzaam leiderschap vraagt wie je bent, los van je ego. Vraag jezelf af: projecteer je je ego, of leid je mensen in vertrouwen?

Neem Verantwoordelijkheid
Echte leiders omarmen hun verantwoordelijkheden! Ook de invloed die ze hebben op de maatschappij. Ze zetten hun talenten in voor positieve impact.

Wees Visionair
Hou vast aan je toekomstdroom en inspireer anderen om met je mee te gaan. Blijf ook open voor staan voor kritiek. Het verruimt je visie.

Durf Risico’s te Nemen
Geen verandering zonder risico. Veranderingsgezindheid en de moed om tegen de stroom in te zwemmen zijn onmisbaar. Innovatie vergt moed.

Bouw Bruggen
Verbind. Een leider is een bruggenbouwer die zowel binnen als buiten de organisatie relaties smeedt. Toon inlevingsvermogen en durf je kwetsbaar op te stellen.

Blijf Koersvast
Stippel een koers uit en volg deze. Laat je niet afleiden. Stel je doelen boven persoonlijke belangen en blijf trouw aan wat je hebt beloofd.

Maak Impact
Laat iets achter, iets van waarde. Vraag jezelf af: ‘Wat wil ik nalaten?’ Laat je leiden door je visie en passie.
Leiderschap is een reis van zelfontdekking. Heb het lef om het eerlijke gesprek aan te gaan en stel je open voor groei. Laat jezelf zien, wees echt en maak het verschil.

Ontketen je leiderschapspotentieel!
Zet vandaag nog de stap naar zelfinzicht en waardevol leiderschap. Wij zijn hier om je te begeleiden op dit pad van ontdekking en transformatie.

Wil jij inzicht krijgen in jouw leiderschapspotentieel? Dit kan met The NeXt Leadership Analytical Competence Tool. Meer informatie? Klik hier

Deel dit bericht

Auteur
Frouwktje Luis
Telefoonnummer
+31 6 836 984 22
Zet nu The NeXt Step!

Zet nu The NeXt Step!

Wil jij ook gelukkige medewerkers die de drijvende kracht zijn achter jouw organisatie? Of ben jij een professional klaar voor The NeXt Step in je loopbaan of ontwikkeling? We ontmoeten je graag!

Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoon, mobiel, Whatsapp of via de mail.

Onze keurmerken

© Copyright The NeXt Step Company 2024 Gebouwd door Saam'
Chat openen
1
Goedendag, waarmee kan ik je van dienst zijn?